Werkwijze

STAP 1

We bespreken met u, uw wensen en kijken naar de diverse mogelijkheden om u een duidelijk beeld te geven van de kap die wij voor u gaan maken. We kijken naar de vorm, kleur, te gebruiken materialen en andere zaken die van belang zijn.

STAP 2

Na opdrachtverlening beginnen we met het inmeten van een buizenframe. Dit kan in aluminium of van RVS, en u kunt kiezen tussen verschillende diameters en een afwerking van RVS beslag.

STAP 3

We plaatsen het frame op uw boot volgens de maatvoering, o.a. breedte en hoogte, die we met u afgesproken hebben.

STAP 4

Nu volgt een van de belangrijkste stappen, het ontwerpen van een mal/patroon. Afhankelijk van de situatie en de mogelijkheden doen we dit door middel van een malfolie of via 3D metingen. Dit gebeurt op uw boot.

STAP 5

In onze werkplaats werken wij op ambachtelijke wijze de mal verder uit.

STAP 6

De volgende stap is het overzetten van de mal op het door u gekozen doek en het snijden hiervan. Deze stap kan worden uitgevoerd op ambachtelijk wijze of via een CNC Snijtafel.

STAP 7

Na het snijden van het doek, naaien we de losse onderdelen samen tot een complete kap en voegen we de versterking, ritsen, vensters, e.d. toe: de buiskap is een passend maatkostuum voor uw boot;

STAP 8

Na het vervaardigen van de kap volgt het afmonteren op de boot. Sluitingen worden ter plaatse gemonteerd, dit om de juiste spanning en een goed sluitende buiskap te krijgen.

STAP 9

Na het plaatsen volgt onze interne eind- en kwaliteitscontrole: voldoet de kap aan onze eigen hoge standaard?

STAP 10

Tenslotte leveren we de kap aan u af en horen we graag of de kap aan uw eisen en of deze aan de verwachting voldoet. Bij de aflevering ontvangt u van ons uitleg/advies over het onderhoud en gebruik van uw kap, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

Heeft u vragen of is iets niet duidelijk?